Akademifag – WordPress og basis SEO (søgemaskineoptimering)

Dette fag er udviklet i samarbejde mellem EAL, Grafiisk og Midtfyn Webdesign. Faget er en del af akademiuddannelsen i informationsteknologi.

Med dette WordPress kursus lærer du at bygge en hjemmeside, trin for trin. Vi arbejder i det populære CMS system WordPress. Hjemmesiden opbygges primært ved hjælp af de visuelle sidebygger i temaet DIVI. For at give dig en god helhedsforståelse får du samtidig en introduktion til CSS og HTML.

Det hele bindes sammen med konkrete værktøjer til at komme godt i gang med basis SEO (søgemaskineoptimering). I praksis lærer du at udføre opgaver som at optimere indholdet på din hjemmeside (billeder, video og tekst). Du får desuden en introduktion til en række af Googles egne værktøjer, som hjælper dig i det daglige arbejde med SEO.

Undervisningen foregår i dagtimerne, med i alt 9 kursusdage (inkl. eksamen) fordelt over 6 uger. Herudover skal du forvente 1-3 timers lektier mellem hver kursusdag. WordPress kurset afholdes hos Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense, med opstart den 3. september 2018. Kurset koster 10.500 kr. Tilmelding skal ske direkte hos EAL.

Faget afsluttes med en eksamen og du optjener 5 ECTS point. 

Kurset er til dig der…

 • vil lære at lave en WordPress hjemmeside
 • løbende skal opdatere/tilføje indhold på virksomhedens hjemmeside
 • ønsker basis viden om SEO (søgemaskineoptimering), som du selv kan implementere på hjemmesiden
 • gerne vil lave justeringer på en hjemmeside, uden du skal være kodenørd
 • ønsker basal forståelse for koderne bag (CSS og HTML)
 • allerede arbejder med hjemmesider, eller som ønsker at gøre det fremadrettet
 • ønsker et eksamensbevis på dine kompetencer (5 ECTS point)

Efter kurset kan du…

 • fungere som webansvarlig i virksomheder der har, eller skal have, en WordPress hjemmeside
 • foretage opdateringer af systemet
 • ændre/opdatere indhold på hjemmesiden, som f.eks udskiftning af billeder og tekst m.v.
 • oprette nye undersider på hjemmesiden
 • i højere grad være med til at udvælge de rette samarbejdspartnere til virksomheden, når der skal anvendes ekstern hjælp/assistance

Kursusindhold (overordnede emner)

 • Introduktion og undervisning i CMS systemet WordPress
 • Introduktion og undervisning i WordPress temaet DIVI
 • Introduktion til design og sidestruktur (herunder sitemap)
 • Effektive arbejdsprocesser (lav egne skabeloner til hele sider eller elementer)
 • Oprette CTA (call to actions, som opfordrer de besøgende på hjemmesiden til at foretage en ønsket handling)
 • Introduktion til valg af billeder, optimering og simpel billedbehandling
 • Vedligehold, opdatering og sikkerhed på hjemmesiden
 • Basis SEO (OnPage, samt udvalgte Google værktøjer)
 • Basis CSS og HTML
 • Introduktion til emotionelle kundetyper (inkl. konkrete eksempler, som viser hvorfor det er en fordel at målrette hjemmesiden til en enkelt kundetype). Valgfrit webinar til dig der ønsker at vide hvordan virksomheden kan tiltrække flere kunder via hjemmesiden gennem en målretning af webdesignet. Webinaret er placeret i forlængelse af undervisningen først i forløbet, så du får mulighed for at indrage elementerne i designet af din hjemmeside.

Undervisningsform

Undervisningen er bygget op som vekslen mellem teori og tid til individuel arbejde med hjemmesiden. Mellem kursusdagene vil der forekomme hjemmearbejde, så du har mulighed for at gøre dine egne erfaringer, og blive fortrolig med systemerne.

Du vil opbygge en hjemmeside på dit eget (tildelte) underdomæne undervejs. 

Dette er også med til at sikre at du kommer i mål med din hjemmeside, samt efterfølgende oplever tryghed i arbejdet med tilsvarende hjemmesider.

Undervisningen består primært af fælles undervisning. Enkelte lektioner vil også kunne foregå online (f.eks. LIVE undervisning via Skype).

Den endelige lektionsplan offentliggøres på EALs hjemmeside op til holdstart.

Har du spørgsmål til indholdet?

EAL har en udførlig FAQ-side, hvor du finder svar på en række praktiske spørgsmål omkring dette fag. Hvis du har spørgsmål til selve indholdet i undervisningen er du også velkommen til at kontakte Judith.

Dine undervisere

Judith H. Jensen

Judith H. Jensen

Indehaver af Grafiisk

Judith er indehaver af Grafiisk, hvor hun siden 2014 har hjulpet små og mellemstore virksomheder med at målrette deres markedsføring. Grafiisk har bl.a. leveret en lang række WordPress løsninger, med fokus på målretning af indhold, fleksibilitet og brugervenlighed. I 2017 blev Judith certificeret kundetypeekspert i emotionel købsadfærd hos Kundemagneterne. Det betyder at hun ned til mindste detalje kan hjælpe virksomhederne med at målrette deres markedsføring, så de tiltrækker flere kunder.

Susanne Ryborg

Susanne Ryborg

Indehaver af Midtfyn Webdesign

Susanne er indehaver af Midtfyn Webdesign, som leverer WordPress løsninger og ydelser inden for SEO. Kunderne er primært små og mellemstore virksomheder. Susanne har bred erfaring og er uddannet webintegrator, multimediedesigner og har en Bachelor i E-commerce. Hun har været i faget i mere end 10 år og er på mange måder en teknisk nørd, som er god til at gå “bagom systemerne”.

Erik Weber-Lauridsen

Erik Weber-Lauridsen

Adjunkt, Ledelse og efteruddannelse, EAL

Erik har mange års erfaring som underviser i komplekse it systemer. Viden som han formår at formidle på en letforståelig måde. Han leder flere udviklingsprojekter hos EAL, herunder nye uddannelsesretninger som f.eks. inden for Virtuel Reality (VR), hvor han også selv underviser. Erik er desuden certificeret ekspert i Adobe programmerne. Ved WordPress kurset vil Erik primært undervise i basis CSS og HTML, som vil give dig en god helheldesforståelse for det samlede setup omkring hjemmesiden.

Ønsker du at deltage ved et andet WordPress kursus?

Hvis du ikke har interesse i (eller mulighed for) at deltage ved kurset i Odense kan du deltage i et andet WordPress kursus. Grafiisk tilbyder både 1:1 undervisning og på fælles hold. Kontakt mig for at høre nærmere.